Logo

Limonlu Nişastalı Kek Tarifi


1 yıl önce
1.527 kez görüntülendi

Reklamlar

Limonlu Nişastalı Kek Tarifi
Sizlere, kesinlikle hamur kalmayan ve sünger gibi bir kek tarifi veriyorum. Nişasta gerçekten çok işe yarıyor. Limon da harika bir aroma ve koku katıyor. Üstelik yapılışı da oldukça pratik. Pişirme süresi vermiyorum. Çünkü her fırın farklı zamanlarda pişiriyor. Kontrollü olun ve kürdan testi uygulayın. Hepinize kolay gelsin.
MALZEMELERİ:
4 tane yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
1 tane limon suyu
1 tane limon kabuğu rendesi
1 kabartma tozu
1 vanilya
200 gram nişasta (buğday)
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
limonlu nisastali kek
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve limon suyunu katıp, çırpmaya devam ediyoruz.

Daha sonra limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave ediyoruz. Nişasta ve kabartma tozumuzu eleyerek katıyoruz. Bu aşamadan sonra spatula veya tahta kaşık ile karıştırıyoruz.

Kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Ardından biraz un serpeliyoruz. Harcımızı içine döküp, sallayarak her yere eşit dağılmasını sağlıyoruz.

Fırınımızı 150 derecede ısıtıyoruz. Kekimizi atıyoruz. İlk 20 dakika kapağını açmıyoruz. Daha sonra kontroll olarak pişiriyoruz. Başta da söylediğim gibi kürdan testi sizlere yardımcı olacaktır.

Keki fırından aldıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca ters çevirip, tabağa çıkarıyoruz. Üzerine pudra şekeri eliyoruz ve dilimleyerek, servise sunuyoruz.

Limonlu Nişastalı Kekimiz hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri