Logo

Lokma Tatlısı Tarifi


1 yıl önce
623 kez görüntülendi

Reklamlar

Lokma Tatlısı Tarifi
Bu tatlı Osmanlı’dan günümüze gelen çok lezzetli bir şerbetli tatlı… Yapılışı da oldukça pratik. Evde canınız tatlı istediğinde ve dışarıdan almak istemiyorsanız kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı. Ben çok sık yaparım. Özel günler içinde çok uygun bir tatlıdır. Kandillerde, mevlütlerde de yapılıp, dağıtılabilir. Buyrun tarifine…
MALZEMELERİ:
10 gr. yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yaklaşık 2 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
lokma tatlisi
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayın. Suyla şekeri kaynatın. 7-8 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp kıvamını bulunca limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın.

Mayayı ılık suyun içinde 10 dakika bekletin. 1,5 su bardağı un, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve mayalı suyun yarısını yoğurma kabına koyun. Parmak uçlarınızla yoğurun Azar azar un ve mayan su ilave ederek bulamaç kıvamında, yumuşak bir hamur haline getirin.

Ezilmiş yoğurttan daha koyu kıvamlı bir hamur olmalı. Gerekirse su veya un ilave edin. Ilık bir yerde 30-40 dakika iyice kabarana kadar mayalanmaya bırakın.

Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Hamuru tekrar yoğurun. Sol elinizle avucunuzun içine hamur alıp başparmağınızla işaret parmağı arasından minik toplar çıkarın.

Yağa batırılmış kaşıkla bu hamuru hızlıca alıp kızgın yağa atın. Yağın içinde rahatça pişebilecek kadar hamur topunu hızlı hızlı yağa atın.

Hamurlar kabarıp sertleşince kevgirle çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. Hemen kevgirle yağdan çıkarıp soğumuş olan şerbete atın. Kalan hamuru da aynı şeklide kızartın.

Şerbete yeni koymadan önce eskilerin tamamını servis tabağına alın.

Lokma Tatlısı hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri