Logo

Lorlu Mayalı Poğaça Tarifi


3 yıl önce
3.368 kez görüntülendi

Reklamlar

Lorlu Mayalı Poğaça Tarifi
Çocuklarınızın ve misafirlerinizin çok hoşuna gidecek bir poğaça bu… Mayalı olmasından dolayı yumuşacık oluyor. Çayla birlikte tadına doyulmuyor desem yeri var. Bizim evde çocuklar soğumasını bile beklemeden sıcak sıcak yiyorlar. Ayrıca pazar kahvaltıları için de çok güzel bir hamur işi olabilir. Ben sık sık yapıyorum. Hatta bazen akşam yemeği yerine yaptığım bile oluyor. Yanına bir kek bir de çay yapın çok güzel karnınız doyuyor. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
3 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerlerine sürülecek.)
Yarım bardak süt
Yarım bardak su
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak sıvıyağ
Tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İÇİNE:
Lor peyniri
ÜZERİNE:
Çörek otu ve susam
lorlu mayali pogaca
YAPILIŞI:
Öncelikle kabımızın içine yumurtalarımızı kırıyoruz. Bir tanesinin sarısını üzerleri için ayırmayı unutmayın. Ardından ılık süt, ılık su ve yoğurdu koyup, karıştırıyoruz. Ilık derken parmağımızı yakmayacak şekilde olsun yeterli. Daha sonra şeker, tuz, ve mayayı ekleyerek hepsini harmanlıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş aldığı kadar un ilavesiyle bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamur deyim yerindeyse kulak memesi kıvamında olacak. Daha sonra üzerine nemli bir bez kapatarak yaklaşık yarım saat kadar hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıyoruz. Arasına lor peyniri koyuyoruz ve yuvarlak şekil veriyoruz. Hepsini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ardından çörekotu ve susam serpiyoruz. Tabi ayrı ayrı da koyabilirsiniz. 200 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri