Logo

Mamzana Tarifi


1 yıl önce
608 kez görüntülendi

Reklamlar

Mamzana Tarifi

Bu lezzetli salata, Edirne yöresine ait bir salatadır. Özellikle ızgaraların yanına mutlaka yapılır. Pikniklerde masalarda mutlaka bulundurulur. Tabi ki sadece ızgaralar için değil, akşam yemekleri için de çok uygun. Hatta akşamdan kalanı, ertesi gün de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aslında buna klasik patlıcan salatası da diyebiliriz. Bu yöresel ismi. Bir de içine yoğurt koyup, karıştıran da var.

MALZEMELERİ:
2-3 tane patlıcan
1-2 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
1 tane büyük boy domates
Maydanoz
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Sirke veya limon suyu
Tuz
isteğe bağlı pul biber
mamzana
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp, kuruluyoruz. Kırmızı ve yeşil biberlerimizi de aynı şekilde yıkayıp, kuruluyoruz. Ocağımızın üzerinde çevire çevire közlüyoruz.

Fırında da közleyebilirsiniz. Ama ocak üzerinde daha bir köz kokusu oluyor.

İyice közlendikten sonra közlenenleri bir poşete alıyoruz ve ağzını bağlıyoruz. Bu şekilde yapmamızın nedeni daha kolay soyulacağı için.

Biraz bekledikten sonra patlıcanlarımızın kabuklarını soyuyoruz ve kesme tahtasında küçük küçük doğruyoruz.

Biberlerimizi de aynı şekilde soyup, tohumlarını alıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Domatesimizi ister közlüyoruz, istersek de közlemeden kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz.

Sarımsaklarımızı soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Maydanozu yıkıyoruz ve kıyıyoruz.

Büyük bir kaba közlediğimiz sebzelerin hepsini alıyoruz. Sarımsak ve maydanozu da ekleyip, karıştırıyoruz.

Bir kapta zeytinyağı sirke veya limon suyunu karıştırıyoruz. Tuz ekliyoruz. Hazırladığımız sosu salatamızın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.

Kullanıyorsak pul biberi de katıp, harmanlıyoruz ve salatamızı servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri