Logo

Mantar Sote Tarifi


1 yıl önce
899 kez görüntülendi

Reklamlar

Mantar Sote Tarifi
Hem kendi başına insanı doyurabilen hem de diğer yemeklerin yanına garnitür olabilen çok lezzetli bir mantar yemeği… Bizim evde çok sık yapılır ve de çok sevilir. Üstelik yapılışı da çok pratik. Çocuklar bir de piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelememi istiyorlar. Öyle de çok seviyorlar. Sizlerin de seveceğinizi düşünerek, paylaşmak istedim. Bence en yakın zamanda yapın.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. mantar
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane büyük boy kırmızı biber
1 tane büyük boy soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
mantar sote
YAPILIŞI:
Öncelikle malzeme hazırlığı yapalım. Mantarlarımızı güzelce yıkadıktan sonra biraz saplarından alıyoruz ve çok ince olarak doğruyoruz. Hemen limonlu suya koyuyoruz ki kararma olmasın.

Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz. Yeşil ve kırmızı biberlerimizin tohum kısımlarını alıp, onları da ince ince doğruyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, ince ince doğruyoruz.

Soğanımızı soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz. Büyük bir tavaya veya tencereye sıvı yağı koyuyoruz. Daha sonra soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Birkaç dakika sonra biberlerimizi de ekleyerek devam ediyoruz. Sarımsağımızı da katıyoruz.

Daha sonra domateslerimizi ilave ediyoruz ve birkaç dakika kavuruyoruz. Ardından suları iyice süzülmüş mantarlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.

Mantarlar kendi suyunu salacaktır. Bu su yemeği pişirmeye yeter diye düşünüyorum. Ama eğer sebzeleri pişirecek kadar su salmaz ise sıcak su ekliyoruz.

Tuzunu ve karabiberini katıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Sote olduğu için sulu bir yemek olmayacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri