Logo

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Sote Tarifi


2 yıl önce
1.306 kez görüntülendi

Reklamlar

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Sote Tarifi
Acilen misafirim geleceği zaman ve hazırlıksız olduğum zaman çoğunlukla yaptığım bir yemek bu. Hem görüntüsü hem de tadı harika. Üstelik yapımı da çok pratik. Yanına pirinç pilavı ve yeşil salata yaparsanız misafirlerinize asla pişman olmayacaksınız. Tavuk miktarını ve sebze miktarını misafirin sayısına göre arttırabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle…
MALZEMELERİ:
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane sivri biber
1 tane kırmızı biber
1 kase mantar
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Maydanoz
mantarli ve sebzeli tavuk sote
YAPILIŞI:
Soğan piyazlık doğranır, yağda sotelenir. Sonra sırasıyla doğranmış biberler,iyice temizlenmiş ve doğranmış mantarlar doğranıp katılır. Tavuk göğsü doğranır ilave edilir. Hep birlikte kavrulur. Mantar suyunu salacağı için ayriyetten su koymaya gerek yok. Fakat az su salarsa çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Tuzunu ve baharatlarını katıp, pişmeye bırakılır. Piştikten sonra ince ince kıyılmış maydanozlar üzerine eklenir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri