Logo

Marine Edilmiş Balık


3 yıl önce
951 kez görüntülendi

Reklamlar

Marine Edilmiş Balık

Malzemeleri:
1,5 tatlı kaşığı sarımsak taneleri
Yarım tatlı kaşığı irili ulaklı karabiber tohum
Yarım tatlı kaşığı paprika
Yarım tatlı kaşığı kereviz tun
Yarım tatlı kaşığı köri lozu
900 gram morina fileto
Yarım adet limon
1 yemek kaşığı baharat karışımı
Çok amaçlı un. bulamak için
Sıvıyağ kızartma için
Limon dilimleri, süsleme için

Sos için:  2 yemek kaşığı veya zeytinyağı
1 adet soğan, dilimlenmiş
Yarım adet kırmızıbiber, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş
Yarım adet kristolan, soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış, küçük parçalara bölünmüş
2 diş sarımsak  dövülmüş
Yarım çay bardağı malt sirkesi
5 yemek kaşığı su
1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karışık baharat
1 adet defne yaprağı
1 adet küçük acı çili biberi, doğranmış
1 yemek kaşığı koyu esmer şeker
Tuz ve çekilmiş karabiber

marine balık

Yapılışı: Sarımsak ile bütün baharatları karıştırın. Sığ bir tabağa yatırıp üzerine limon sıktığınız balığın üzerine baharat serpin ve etine vurarak yedirin. Serin yerde bir saat kadar marine edin.
Balığı 7.5 cm’lik parçalara bölüp biraz una bulayın ve fazla ununu silkeleyin.
ağı geniş, ağır bir kızartma tavasında kızdırıp, balık parçaları orta ateşte ara sıra çevirerek, gevrekleşip koyu altın sarısı bir renk alana kadar 2-3 dakika pişirin.

Sos için, yağı bir kızartma tavasına kıldırıp soğanları ekleyin. Kısık alSSS ara sıra karıştırarak 5 dakika boyunca yumuşayana kadar pişirin. Biberi. kristofanı ve sarmısağı ilave edip 2 dakika boyunca karıştırarak kızartın. Sirkeyi üzerlerine döküp diğer malzemeleri de ekleyerek 5 dk ağr ağır kaynatmaya devam edin. Sosu 10 dakika boyunca dinlenmeye bırak , ardından balığın üzerine dökün ve limon dilimleri ile süsleyin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri