Logo

Mayalı Poğaça Tarifi


3 yıl önce
1.334 kez görüntülendi

Reklamlar

Mayalı Poğaça Tarifi
Çok lezzetli ve yumuşacık bu poğaçayı sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Özellikle de çocuklarınız bayılacak. Ben okuldan gelmelerine yakın yapıyorum, soğumasını beklemeden yiyorlar :). Ayrıca arkadaşlarınızla beraber çayın yanında yiyebileceğiniz güzel bir lezzet…
MALZEMELERİ:
1 bardak süt
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
1 tane yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 bardak yetiyor)
İÇİ İÇİN:
Peynir
Maydanoz
ÜZERİNE:
Çörekotu
mayali pogaca
YAPILIŞI:
Öncelikle sütümüzü ılıtıyoruz. Sütün ılıklığı çok önemli çok sıcak ve çok soğuk işimizi görmez. Mayanın kabarmasını engeller. Süt parmağımızı yakmayacak ılıklıkta olmalı… Sütümüzü yoğurma kabına koyuyoruz. Ilık sütün içine mayamızı koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra içine şekeri de ilave edip, karıştırıyoruz. Ardından sıvıyağı, yoğurdu, tuzu ve yumurta akını ilave edip, tekrar karıştırıyoruz. Unumuzu azar azar ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Aldığı kadar diyorum çünkü ölçüsü size kalmış. Ama dört bardakla da lezzetli oluyor. Daha sonra üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve mayalanması için bekliyoruz. Bu arada maydanozumuzu yıkayıp, incecik kıyıyoruz. Peynirimizi ufalıyoruz ve maydanozla karıştırıyoruz. Hamurumuzun mayalanma işlemi bittikten sonra küçük bezeler koparıyoruz ve avucumuzun içinde açıyoruz. Ortasına iç harçtan koyup, bir kenarını diğerinin üzerine kapıyoruz ve yağladığımız tepsiye diziyoruz. Tüm hamur bittikten sonra yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri