Logo

Mayasız Pişi Tarifi


11 ay önce
499 kez görüntülendi

Reklamlar

Mayasız Pişi Tarifi

Pişi yaparken, mayalanmasını bekle, acaba güzel kabaracak mı diye düşün derken, yorucu oluyor. Bu gün sizlere mayasız, çok lezzetli, yapılışı da çok pratik bir pişi tarifi veriyorum. Özellikle kahvaltılar için çok uygun. Gün içinde atıştırmalık olarak da çok güzel gidiyor.

MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
mayasiz pisi
YAPILIŞI:
Yumurtamızı karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine yoğurt,su ve zeytinyağını ilave edip, çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.

Daha sonra sirke ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.

Azar azar un ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz ne yumuşak, ne de sert olacak. O na göre ayarlamanız gerekiyor. İkisinin ortasında olmalı…

Hamurumuzu tezgaha un serpip, üzerine koyuyoruz. Merdane ve oklava yardımı ile açıyoruz. Çok ince olmasın.

Daha sonra bıçakla kare veya dikdörtgenler kesiyoruz. Ya da bardakla yuvarlak yuvarlak olarak da kesebilirsiniz.

Tavada sıvı yağımızı kızdırıyoruz. Hazırladığımız pişileri içine atıyoruz ve güzelce pembeleşene kadar kızartıp, alıyoruz.

Fazla yağları gitsin diye altına havlu kağıt serebilirsiniz.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri