Logo

Mayonez Çeşnili Balık Kızartması


3 yıl önce
722 kez görüntülendi

Reklamlar

Mayonez Çeşnili Balık Kızartması

Malzemeleri: 

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı veya 45 ml. zeytinyağı

1 iıııon suyu

1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze dereotu

50 gram çok amaçlı un

4 adet mezgit veya mezit balığı filetosu

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tuz ve çekilmiş karabiber

Servis için karışık salata yaprakları

Mayonez için:

1 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı Dijon hardalı

2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi

2 tatlı kaşığı paprika

300 ml. zeytinyağı veya bitkisel yağ

2 yemek kaşığı kremalı yabanturpu

1 diş sarmısak, ince doğranmış

Yarım su bardağı ince doğranmış kereviz

2 yemek kaşığı domates ketçabı

mayonezli kızarmış balık

Yapılışı: 

Mayonezi hazırlamak için yumurta sarısını, hardalı, sirkeyi ve paprikayı bir karıştırma kasesinde çırpın. Yağı ilk önce yudumlar halinde, sonra ince ipliksi bir akıntı şeklinde kademeli olarak ilave edip iyice karışmaları için, bir çırpma aleti ile sertçe çırpın.

Karışım yoğun ve pürüzsüz bir hale gelince, kalan bütün mayonez malzemelerim ekleyip çırpın ve üzerini streç film ile kaplayarak servis edene kadar serin bir yerde soğutun.

Sığ bir tabakta yumurtayı, 1 yemek kaşığı  zeytinyağı, limon suyu ve dereotu veya maydanoz ile karıştırıp tuz ve biber serpin, iyice karışana kadar iyice çırpın.

Unu hir tabağa serpiştirip her batığın iki yüzünü de ilk önce yumurta ve ot karışımına ardından da muntazam bir şekilde una bulayın, fazla unu silkeleyin.

Tereyağını veya margarini kalan zeytinyağı ile beraber geniş ve büyük bir kızartma tavasında kızdırın. Unlanmış balık filetolarını ekleyerek, orta ateşte 8-10 dakika boyunca, her iki yüzü da koyu altın sarısı bir renk alıncaya ve kıvamlarını buluncaya kadar pişirin. Gerekiyorsa balıkları ikili gruplar halinde pişirip, diğerlerini pişirene kadar pişmiş olanları sıcak bekletebilirsiniz.

Balıkları, ılıtılmış dört servis tabağına, soğutulmuş mayhoş mayonez sosu ve karışık salata eşliğinde hemen servis edin

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri