Logo

Mercimekli Börek Tarifi


7 ay önce
554 kez görüntülendi

Reklamlar

Mercimekli Börek Tarifi

Mercimeğin her şeyini severek yiyenler için çok lezzetli bir börek tarifim var. Hem de çok doyurucu… Mercimek börek de nasıl olur diyorsanız mutlaka denemelisiniz. Ben de önce baya çekimser kaldım ama yedikten sonra favorim oldu diyebilirim. Yapılışı da oldukça pratik bir börek…

MALZEMELERİ:
6 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1 adet soğan
SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı soda
Yarım su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
mercimekli borek
YAPILIŞI:
İlk olarak soğanlar minik minik doğranır ve sıvı yağda sotelenir, içine salça eklenir ve salçanın kokusu çıktıktan sonra üzerine baharatlar eklenir. Son olarak mercimek eklenir ve biraz kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.

Başka bir kapta börek sosu için 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı soda karıştırılır. Yufkanın bir adeti serilir. üzerine hazırlanan sos sürülür ve ardından ikiye katlanır. Kavrulan mercimekten de bir miktar konulur ve rulo şeklinde katlanır.

Geriye kalan 5 adet yufka da aynı şekilde yapılır. Rulo şeklinde yapılmış yufkalar isteğe göre belirlenen uzunlukta kesilir. Bütün rulolara aynı işlem tek tek uygulanır ve ardından tepsiye dizilir. Üzerlerine 1 adet ayrılan yumurtanın sarısı sürülür. İ

steğe göre böreklerin üstüne haşhaş ya da çörek otu da serpiştirilebilir. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsi yerleştirilir ve 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Bu işlem yaklaşık olarak yirmi ya da yirmi beş dakika civarındadır. Daha sonra kızaran börekler fırından çıkarılır ve tabağa konularak sıcak ya da soğuk biçimde servis edilir.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri