Logo

Meyhane Pilavı


3 yıl önce
33.026 kez görüntülendi

Reklamlar

Meyhane Pilavı
Malzemeleri:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet çarliston biber

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1.5 çay kaşığı tuz

4 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı: 1. Domateslerin kabuklarını soyup, ufak bir şekilde küp halinde doğrayın. Kuru soğanı ince yemeklik şeklinde doğrayın. Biberleri ince ince kesin. Çekirdeklerini çıkarın.

meyhane pilavı

2. Bir tencereye ay çiçek yağını alın ve kızdırın. Soğanları kızgın yağda bir iki çevirin daha sonra içerisine biberleri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.

3. Daha sonra domates salçasını ekleyin. Hemen ardından domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun ve peşinden bulgurları ekleyerek kavurun.

4. Tavuk suyunu ekleyin. Eğer tavuk suyu kullanmayacaksanız. 4 su bardağı sıcak su içerisinde bir adet tavuk bulyonu eriterek ekleyin. Tuzunu bu esnada ekleyin ve kırmızı pul biber ekleyin. Güzelce karıştırın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Erol YIlhan diyor ki:

    Bulguru önceden yıkayıp ıslatmadan mı kullanacağız.Bildirirseniz müteşekkir kalırım.Teşekkürler

    1. admin diyor ki:

      Ben genellikle yıkayıp, ıslatmıyorum. Ama dilerseniz yıkayarak da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    2. Tülay diyor ki:

      Ben yıkamadan pisiriyorum. Tepside ayıklıyorum, tel süzgeçte lavabonun üstünde dairesel hareketlerle varsa içindeki tozunu eliyorum ve tencereye bulguru ekliyorum. Birkaç yerdede okumuştum; bulgur yıkanmazmış. Daha önceki yıllarda yaptıgım yıkanmış bulgurdan daha iyi sonuç alıyorum ve pişirme suyunu tenceredeki bulgurun üzerine soguk döküyorum.

      1. admin diyor ki:

        Öneriniz için çok teşekkür ederim. Ben de deneyeceğim. Saygılar…

  2. Levent diyor ki:

    domateslerin kabukları küp halinde nasıl doğranır ?

    1. admin diyor ki:

      Soyup, yazmayı unutmuşum. Uyarınız için teşekkür ederim. Kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Afiyet olsun.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri