Logo

Midye Çorbası


3 yıl önce
976 kez görüntülendi

Reklamlar

Midye Çorbası

Türk usulü olan taneli ve renkli. Bu çorba kıvamı bakımından bir yemekten farksızdır. Bu çorba tadını daha çok baharatlardan alır.

Malzemeleri: 
1.5 kilogram taze midye
2/3 su bardağı beyaz şarap
3 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kurusoğan, doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
2 kereviz sapı, ince ince doğranmış
1 demet yeşil soğan, doğranmış
1 adet patates, küçük küpler şeklinde doğranmış
1,5 çay kaşığı dolma baharı
3 çorba kaşığı taze maydanoz, doğranmış,
Öğütülmüş karabiber
Süzme yoğurt (isteğe bağlı), servis için

midye çorbası

Yapılışı: Midyeleri iyice temizleyin ve açık ya da kapanmayanları atın.
Şarabı geniş bir tencerede kaynamaya bırakın. Midyeleri de ekleyerek tencerenin kapağım kapatın. Midyeler iyice açılana kadar, 4-5 dakika süreyle pişirin. Hala kapalı midye varsa onları atın. Midyelerin suyunu süzün ve yemeğin suyunu dökmeyin. Garnitür olarak birkaç midyeyi kabuklarıyla bırakın, diğer midyelerin kabuklarım ayıklayın.

Domateslerin kabuklarım soyduktan sonra onları doğrayın. Yağı bir tavada ısıtıp soğanı, sarımsağı, kerevizi ve taze soğanı da ekleyerek 5 dakika kavurun.

Daha sonra bu tavaya kabuklu midyeleri, ayırdığınız yemek suyunu, patatesi, dolma baharını ve domatesleri ekleyin. Orta ateşte bırakıp kapağım kapatın. 25 dakika boyunca ağır ağır pişsin.

Ardından maydanozu, biberi ve midyeleri ekleyerek karıştırın. 1 dakika daha ateşte kaldıktan sonra sıcak şekilde, bir kaşık yoğurtla birlikte servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri