Logo

Midye Pilakisi


3 yıl önce
1.195 kez görüntülendi

Reklamlar

Midye Pilakisi
Malzemeleri: 

50 adet midye (tüyleri kesilmiş,yıkanıp süzülmüş)
1 patates (küp şeklinde kesilmiş)
1 kuru soğan (rendelenmiş)
1 yeşil biber (ince kıyılmış)
4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz yaprağı(ince kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
İsteğe göre tuz ve karabiber

midye pilakisi

Yapılışı:  Soğanları zeytinyağında pembeleştiririz. Patates küplerini ilave ederek 2-3 dakika aynı işleme devam ederiz. Bütün malzemeyi ve yarım bardak suyu ilave ederek pilakiyi orta hararetli ateşte çok az su kalıncaya kadar pişiririz. Afiyet olsun.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri