Logo

Mısırlı Pilav Tarifi


3 yıl önce
1.252 kez görüntülendi

Reklamlar

Mısırlı Pilav Tarifi
Mısırın pirince bu kadar yakışacağını hiç tahmin etmezdim. Ama çok güzel oldu. Deneyip, aileme de sunduğumda bayılarak yediler. Özellikle de çocuklar. Artık evde sık sık istek üzerine yapıyorum. Ayrıca yemeğe misafirleriniz varsa sunabileceğiniz görüntüsüyle gözlerine tadıyla da midelerine hitap edecek bir pilav olacaktır.
MALZEMELERİ:
2 bardak pirinç
3 bardak su
1 küçük konserve mısır
Sıvıyağ
Margarin
Tuz
misirli pilav
YAPILIŞI:
Öncelikle pirincimizi akan suyun altında güzelce yıkıyoruz. Süzgecin altından temiz su akana kadar yıkama işlemine devam ediyoruz. Ardından tenceremizin içine sıvıyağımızı ve margarinimizi koyuyoruz. Ben tereyağını sevmediğim için margarin kullanıyorum. Fakat sizler severseniz margarin yerine tereyağı kullanın derim. Yağlar eridikten sonra yıkadığımız pirinçlerimizi tenceremize atıyoruz. Bu arada üç bardak suyumuzu kaynatmayı unutmuyoruz. Pirinçlerimizi güzelce kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçlerimiz kavrulduklarında sizlere rengiyle haber verecektir. Daha sonra kaynamış suyumuzu üzerine döküyoruz ve ocağın altını iyice kısıyoruz. Güzelce yıkadığımız mısırlarımızı da içine katıyoruz ve tuzunu ekliyoruz. Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sora tencere ve kapak arasına temiz havlu veya havlu kağıt koyuyoruz kapağı üzerine kapatıp, demlenmesini sağlıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri