Logo

Mozaik Pasta Tarifi


1 yıl önce
1.090 kez görüntülendi

Reklamlar

Mozaik Pasta Tarifi
Küçükken annemin yaptığı ve en sevdiğim pastalardan biridir mozaik pasta… Ne zaman istesek hemen yapardı… Şimdi bizim evde de canımız pasta çektiğinde malzemeler de varsa mutlaka mozaik pasta yapıyorum. Yapılışı oldukça kolay. Uzun süre de dondurucuda dayanıyor. Özellikle çocuklar bayılıyorlar. Ayrıca çay saatleri için misafilerime de çok sık yaptığım olur. Tadan herkes severek yiyorlar. Umarım sizler de bu pratik ve lezzetli pastayı seversiniz.
MALZEMELERİ:
1 bardak süt
3 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
2 paket petibör bisküvi (sade)
İsteğe göre kırılmış ceviz
mozaik pasta
YAPILIŞI:
İki paket petibör bisküvimizi küçük parçalara bölüyoruz. Daha doğrusu kırıyoruz. Bir cezvede margarinimizi eritiyoruz.

Margarin el değecek kadar ılıklaştığında bisküvilerin üzerine döküyoruz. Daha sonra şeker, kakao ve sürü ekleyerek hepsini güzelce harmanlıyoruz.

Streç folyuyo tezgaha açıyoruz. harcımızı içine boşaltıyoruz. Daha sonra ister yuvarlak istersek de üçgen şekil veriyoruz. Streç şekil verirken çok yardımcı oluyor. Şeklimizin bozulmaması için streci mümkün olduğunca sıkı kapatıyoruz.

Daha sonra hemen buzluğa kaldrıyoruz ve en az 2-3 saat en fazla da bir gece öncesinden orada tutuyoruz.

Mozaik Pasta hazır…

Daha sonra streçi alıyoruz ve dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri