Logo

Muhallebili Revani Tarifi


1 yıl önce
750 kez görüntülendi

Reklamlar

Muhallebili Revani Tarifi
Revani Türk Mutfağı için oldukça önemli bir tatlıdır. Baklavadan sonra en çok tercih edilen tatlı da odur. Bizim evde de çok sevilir. Misafirler için en sık yaptığım tatlılardan biri revanidir. Peki revaniyi hiç muhallebili denediniz mi? Emin olun bayılacaksınız. Ben bir arkadaşımda yedim ve bayıldım. Hemen evde aileme yaptım. Herkes bayılarak yedi… Artık bizim evde revani genellikle bu şekilde yapılıyor. Çocuklar da çok sevdi… Sizler de seversiniz diye düşünüp, paylaşmak istedim. Hepinize kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
3 tane yumurta
Yarım bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tepeleme bardak un
1 bardak irmik
1 kabartma tozu
MUHALLEBİ İÇİN:
3 bardak süt
1 çorba kaşığı nişasta (mısır)
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 yumurta
1 vanilya
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı şeker
ŞERBETİ İÇİN:
3 bardak su
2,5 bardak şeker
Yarım limon suyu
muhallebili revani
YAPILIŞI:
Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye alıyoruz. Ocağımızı açıyoruz. Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limonu sıkıyoruz ve beş dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Soğuması için kenara ayırıyoruz.

Keki için, karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Şekeri ekleyerek iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra irmiği ekiyoruz. Kabartma tozu ve unu katıp, bu aşamada mikserin en düşük derecesinde çırpıyoruz.

Fırın kabımıza yağlı kağıt seriyoruz ve üzerine harcımızı döküp, düzleştiriyoruz. 190 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Kürdan ile pişip, pişmediğini anlayabilirsiniz.

Muhallebi için, tencereye sütümüzü alıyoruz. Yumurtayı koyup, çırpıyoruz. Daha sonra un, hindistan cevizi, nişasta ve şekeri koyuyoruz. Ocağın altını açıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olunca altını kapatıyoruz. Vanilyasını koyup, mikserle birkaç dakika çırpıyoruz.

Kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca kağıdı ile tepsiden alıyoruz ve tezgaha koyuyoruz. Daha sonra iki kat olacak şekilde dikkatlice kesiyoruz. Dilerseniz bu aşamada keki ortadan ikiye kesip, öyle iki kata bölebilirsiniz.

Alt tarafı fırın kabına tekrar koyuyoruz. Üzerine şerbetin yarısından biraz daha az gezdiriyoruz. Daha sonra muhallebiyi yayıyoruz. Üzerine üst katı kapatıyoruz ve kalan şerbeti güzelce döküyoruz.

Bu şekilde iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri