Logo

Muhammara Tarifi


2 yıl önce
1.187 kez görüntülendi

Reklamlar

Muhammara Tarifi
Geçen ay bir arkadaşımıza akşam yemeğine davetliydik. Kendileri Gaziantepli bir aile… Hal böyle olunca yörenin güzel yemeklerini sundular. Biz de hepsine bayıldık. İçlerinden biri var ki hayran kaldım. Bu bir meze ve et ile birlikte çok güzel gidiyor. Hemen tarifini aldım. Kendim de evde yaptığımda çok hoşumuza gitti. Sizlerin de denemenizi tavsiye ederim. Yemeğe dostlarınız varsa çok güzel bir meze sunabilirsiniz.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı geceden ıslatılmış ceviz içi
4 adet geceden ıslatılmış kuru Antep biberi
3 adet peksimet ya da kuru ekmek dilimi
l tatlı kaşığı nar ekşisi ya da limon suyu
l tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, tuz
muhammara
YAPILIŞI:
Ceviz iri parçalara bölünecek şekilde Havanda dövülür. Antep biberleri çekilir. Ekmek ya da peksimet, el değirmeni veya robot yardımıyla toz Haline getirilir.
Bir kaba ceviz, un haline gelmiş ekmek, çekilmiş biber, nar ekşisi, şeker, kimyon, tuz ve kıvamına göre yağ ilave edilerek karıştırılır. Bir gün bekletildikten sonra servis edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri