Logo

Muska Böreği Tarifi


9 ay önce
484 kez görüntülendi

Reklamlar

Muska Böreği Tarifi

Sizlere çıtır çıtır ve çok lezzetli bir Muska Böreği tarifi vermek istiyorum. Muska böreği geneldi kızartılarak yapılır. Fırında tercih etmemin sebebi, tabiki de daha hafif olması… Sosu da un ile hazırlanıyor ve bu yüzden çok güzel çıtır oluyor. Tadan herkes mutlaka tarifini istiyor. Umarım sizler de seversiniz.

MALZEMELERİ:
5 tane hazır yufka
1 bardak sıvı yağ
4 çorba kaşığı un
Yarım Türk kahvesi fincanından biraz fazla sirke
İÇİNE:
Beyaz peynir
İsteğe bağlı maydanoz
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Çörek otu
muska boregi
YAPILIŞI:
Sosu için, sıvı yağ, un ve sirkeyi bir kaba alıp, pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.

Yufkalardan ilkini tezgaha seriyoruz ve her yerini hazırladığımız sos ile sosluyoruz. Ardından 5-6 cm. aralıklarla uzunlamasına kesiyoruz.

İç harcı için peyniri ufalıyoruz. Maydanoz kullanıyorsak, ince ince kıyıp, peynirle harmanlıyoruz.

Kestiğimiz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan koyuyoruz ve üçgen üçgen muska sarar gibi sarıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Kalan tüm yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu serpiyoruz.

Fırını 200 derecede ısıtıyoruz ve böreklerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından alıp, biraz dinlendirdikten sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri