Logo

Muzlu Tavuk Göğsü Sarması Tarifi


8 ay önce
580 kez görüntülendi

Reklamlar

Muzlu Tavuk Göğsü Sarması Tarifi

Tavuk göğsü tatlısını hepimiz sık sık yaparız. Hem çok hafif olur, hem de çok lezzetli… Bu gün sizlere biraz daha lezzet katışmış halinin tarifini veriyorum. Görüntüsü ile de herkes çok beğeniyor. Tadı da harika oluyor. Muz çok yakışıyor. Yapılışı da oldukça pratik. Buyurun tarifimize…

MALZEMELERİ:
4 bardak süt
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı margarin
1 vanilya
2 tane muz
1 paket kakaolu petibör bisküvi
muzlu tavuk gogsu sarma
YAPILIŞI:
Petibörlerimizi rondoda iyice un gibi olana kadar geçiriyoruz. Borcamın tabanına her yere eşit gelecek şekilde yaydırıyoruz.

Tatlımız için margarini tencereye alıyoruz. Ocağı yakıyoruz. Yağımız erdikten sonra unumuzu ilave ediyoruz ve karıştırarak, kavuruyoruz.

Yaklaşık iki dakika kadar kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Soğuk sütümüzü üzerine yavaş yavaş eklerken, hızlı hızlı karıştırıyoruz.

İyice yedirdikten sonra tenceremizi tekrardan ocağın üzerine alıyoruz. Şekerimizi ilave ediyoruz ve iyice kaynayıp, kıvamını alana kadar karıştırarak, pişiriyoruz.

Kıvamını alıp, göz göz olunca altını kapatıyoruz. Vanilyamızı ekliyoruz ve mikserle birkaç dakika çırpıyoruz.

Daha sonra borcamdaki bisküvilerin üzerine dikkatlice döküp, yaydırıyoruz.

Bu şekilde oda sıcaklığında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz ve 2-3 saat bekletiyoruz.

Daha sonra istediğimiz boyda dikdörtgenler şeklinde kesiyoruz. Ortalarına şeritlerin boyutunda muzlar koyup, rulo şeklinde dikkatlice sarıyoruz.

Ardından servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri