Logo

Nar Ekşili Kısır Tarifi


1 yıl önce
848 kez görüntülendi

Reklamlar

Nar Ekşili Kısır Tarifi
Kısır öyle bir lezzet ki, hem akşam yemeğinde salata olarak, hem sabah kahvaltısında, hem gün içinde, hem de çay saatinde yenebilen bir lezzet… Durum böyle olunca bizim evde çok sık yapılıyor. Genellikle de nar ekşili yapıyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Sizlere de bu şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum. Emin olun çok seveceksiniz. Yapılışı da oldukça pratik… Umarım dener ve seversiniz.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı ince bulgur
7-8 sap taze soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yaklaşık 4 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
nar eksili kisir
YAPILIŞI:
Bulguru ayıklayıp geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine 2 su bardağı kaynar su gezdirip karıştırın. Üstünü örtüp l5 dakika kadar bulgurun şişmesi için bekletin.

Bu sırada yeşilliği hazırlayın. Taze soğan, nane ve maydanozu iyice yıkayıp süzün. İncecik doğrayın.
Kabarmış bulgurun üzerine salçaları ve biberleri ilave edin.

Bütün malzeme iyine karışana kadar yoğurum Bulgur yeteri kadar yumuşamamışsa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Limon suyu ve zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırın.

Tadına tuzuna bakın; gerekirse tuz atın. En son yeşillikleri de ilave ederek tekrar karrştırm. Tadını çekmesi için yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

Nar Ekşili Kısır servise hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri