Logo

Nişastalı Çatlak Kurabiye Tarifi


6 ay önce
458 kez görüntülendi

Reklamlar

Nişastalı Çatlak Kurabiye Tarifi

Kurabiye yapınca hep çatlasın isteriz. Bu gün vereceğim tarifte kurabiyeler çok güzel çatlıyor ve ağızda dağılıyor. Nişasta ile yapıldığı için de daha da çok çatlıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Favoriniz olacak diye düşünüyorum. Yapılışı da çok pratik…

MALZEMELERİ:
250 gr. margarin
1 bardak pudra şekeri
4 çorba kaşığı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar nişasta (buğday)
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
nisastali catlak kurabiye
YAPILIŞI:
Margarinimizi oda sıcaklığında iyice yumuşatıyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave edip, eze eze karıştırıyoruz.

Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu katıp, karıştırmaya devam ediyoruz.

Nişastayı yavaş yavaş ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz.

Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında ve yumuşak bir hamur olana kadar nişastamızı ilave ederek, yoğurmaya devam ediyoruz.

Nişastayla yapıldığı için yoğururken zorlanabilirsiniz. Ama mümkün olduğunca iyice yoğurmaya devam edin.

Hamurumuz hazır olduktan sonra parçalar koparıyoruz ve yuvarlayıp, yassı kurabiyelerimizi yapıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Fırını 175 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Yaklaşık olarak 20-25 dakikada pişiyoruz.

Fırından alıp, soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri