Logo

Nohut Yemeği Tarifi


3 yıl önce
665 kez görüntülendi

Reklamlar

Nohut Yemeği Tarifi
Ben baklagilleri genellikle sade sevenlerdenim. Etli de yaparım fakat genellikle sade yaparım. Bana göre baklagiller sade yenilmeli, çünkü kendisi zaten protein deposu. Nohut, baklagiller arasında en sevdiğimdir. Genellikle de onu yaparım. Yanına bir de kendi ellerinizle yaptığınız turşu ve yine sizin yaptığınız lezzetli bir pirinç pilavıyla harika giden bir yemek. Özellikle kışın bol bol yapıyorum. Tüm ailem de bayılarak yiyor.
MALZEMELERİ:
2 bardak nohut
1 tane soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Sıvıyağ
nohut yemegi
YAPILIŞI:
Her bakliyatta olduğu gibi nohutlarımızı geceden suya basıyoruz. Ertesi gün bir tencereye koyuyoruz ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edip, haşlanmaya bırakıyoruz. Çok fazla da yumuşatmaya gerek yok. Çünkü yemekle de pişecek. Yaklaşık 20-25 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Haşlama işlemi bittikten sonra soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Yemeği yapacağımız tencerenin içine sıvıyağımızı koyuyoruz ve soğanlarımızı atıp, bir güzel kavuruyoruz. Ardından salçamızı ilave ediyoruz. Salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra haşladığımız nohutlarımızı süzüp, soğanların yanına ilave ediyoruz. Hiç karıştırmadan sıcak suyunu koyup, tuzunu ilave ediyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte nohutlarımız güzelce yumuşayana kadar pişiriyoruz. pul biber kullanıyorsak pişmesine yakın atıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri