Logo

Nohutlu Tavuksuyu Çorbası


3 yıl önce
630 kez görüntülendi

Reklamlar

Nohutlu Tavuksuyu Çorbası

Hem doyurucu hem de şifa niyetine olan bu tavuk suyu çorbası nohut ile zenginleştirilir. Nohutların dış kabuklarını soyarsanız püre haline getirmek daha kolay olur.

Malzemeleri:

- 1/3 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
- 1 küçük soğan
- 1 demet (40 gr kadar) maydanoz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ayçiçeği yağı (ikisini karıştırın)
- 5 su bardağı tavuk suyu
- Yarım limonun suyu Tuz ve öğütülmüş karabiber
- Süs için üçgen şeklinde, düzgünce kesilmiş limon kabuklan
- Servis için kızarmış ekmek

nohutlu tavuk suyu çorbası

Yapılışı: – Nohutların suyunu süzdükten sonra soğuk suda yıkayın. 10 dakika boyunca yüksek ateşte kaynamaya bırakın, ardından 1-1.5 saat boyunca, nohutlar yumuşayana dek pişirin. Sonra suyu süzün.

- Blender’da soğanlarla maydanozları iyice parçalayın.

- Zeytinyağıyla ayçiçekyağını tava-da ya da ateşe dayanıklı cam tepside kızdınn. Soğan kanşımını, soğanlar yumuşayıncaya kadar 5 dakika boyunca kısık ateşte kızartın.

- Soğanların üzerine nohutlan dö- kün, 1-2 dakika süreyle ağır ağır pişirin ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Çorbanızı ateşe koyun, kapağını kapatın ve nohutlar yumuşayıncaya dek 20 dakika boyunca pişirin.

- Çorbanız biraz soğusun. Daha sonra çorbanızın bir kısmını blender’da püre haline getirin. Aym işlemi nohuüan çatalla ezerek de yapabilirsiniz. Böylece çorbanızın kıvamı daha da koyu olacaktır.

- Çorbanızı temiz bir tencereye aktarın ve üzerine limon suyunu ekleyin. Gerek görürseniz baharatlarla tat da verebilirsiniz. Tencereyi kısık ateşe koyduktan sonra servis yapabilirsiniz. Çorba tabağım limon kabuklan ve ekmek kırıntılarıyla süslemeyi unutmayın!

-

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri