Logo

Palamut Tava Tarifi


11 ay önce
388 kez görüntülendi

Reklamlar

Palamut Tava Tarifi

Balık mevsimi açıldı ve balık tarifi vermediğimi fark ettim. Şimdilerde en lezzetli olan balıklardan birinin tarifini veriyorum sizlere… Tabi ki de palamut. Çok lezzetli oluyor. Kılçığı az olduğu için çocuklar daha kolay yiyor. Ben yapımında mısır unu kullandım. Fakat sizler dilerseniz normal un da kullanabilirsiniz. Yapılışı pratik olan bu lezzetli balığı mutlaka denemenizi öneriyorum.

MALZEMELERİ:
2 tane yuvarlak dilimlenmiş palamut
1 bardak mısır unu
Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
palamut tava
YAPILIŞI:
Öncelikle palamutlarımızı akan suyun altında yıkıyoruz. Ardından bir kaba alıyoruz ve su ekleyip, bu şekilde de suda bekletiyoruz. Böylelikle çok daha iyi temizlenecek ve kanı gidecektir.

Ardından süzgeç yardımı ile süzüyoruz ve akan suyun altında tekrar yıkadıktan sonra süzülmeleri için biraz bekletiyoruz.

Daha sonra balıklarımızı istediğimiz ölçüde tuzluyoruz. Ellerimizle karıştırarak, tuzun her yere eşit dağılmasını sağlıyoruz.

Mısır ununu bir gazete kağıdına veya bir tepsiye serpiyoruz. Balıklarımızı mısır ununa bir güzel buluyoruz.

Tavada sıvı yağı kızdırdıktan sonra balıklarımızı atıyoruz ve arkalı önlü bir güzel kızartıyoruz.

Kızaranları havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz ki fazla yağları gitsin. Ardından sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri