Logo

Pane Tavuk


2 yıl önce
1.453 kez görüntülendi

Reklamlar

Pane Tavuk
Evde yemek olmadığında sıklıkla yaptığım çok pratik bir tarif bu… Yanına patates kızartması ve pilav da yapınca çok güzel bir menü oluyor. Çocuklar da bayılarak yiyorlar. Ayrıca bu şekilde sandviç ekmeğinin içine koyup, mayonez ketçap ve yeşillikle çocuklara verdiğimde çok hoşlarına gidiyor.
MALZEMELERİ:
2 tane tavuk göğüsü
1 çay bardağı un
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Köri

pane tavuk

YAPILIŞI:
Tavuk etlerimizi kasaptan alıyorsak incelttirerek alalım. Kapalı paket kullanacaksanız evde kendiniz de inceltebilirsiniz. Streç filmi tavuk etlerin üzerine koyarak üstlerine vurmak suretiyle inceltebilirsiniz. Daha sonra bunarı parmak kalınlığında doğruyoruz. Bir kaba konulur. Üzerine, tuz, karabiber, kırmızı biber ve köri koyuyoruz. Ardından az zeytinyağ ekliyoruz ve hepsini güzelce harmanlıyoruz. Bu şekilde 45 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra iki tane yumurtayı çırpıyoruz. Marine ettiğimiz tavuklarımızı önce una daha sonra ymurtaya ve en son galeta ununa buluyoruz. Kızdırılmış yağda nar gibi olana kadar kızartıyoruz. Dilerseniz fırın kabına dizip, 185 derecede yaklaşık 20 dakika da pişirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri