Logo

Pankek Tarifi


1 yıl önce
717 kez görüntülendi

Reklamlar

Pankek Tarifi
Bizim evde kahvaltılarda, özellikle de hafta sonu kahvaltılarında mutlaka yapılan bir hamurişi bu… Yapılışı çok pratik tadı da çok lezzetli. Üzerine bal, reçel veya çikolata ile çok güzel oluyor. Özellikle çocuklar bayılıyor. Örneğin kahvaltı yapmakta zorlanan çocuklarınız varsa bu pankekleri mutlaka denemenizi öneriyorum. Asla hayır demiyorlar. Tabi ki sadece kahvaltılarda değil. Gün içinde atıştırmalık olarak da güzel gidiyor.
MALZEMELERİ:
1 bardak süt
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1,5 bardak un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Pişirirken kullanmak üzere sıvı yağ
pankek
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırıyoruz. Şekerimizi ekleyerek mikserle iyice köpük köpük olana kadar yaklaşık on dakika çırpıyoruz.

Daha sonra sütü katıyoruz. Ardından vanilyayı ekliyoruz. Kabartma tozundan sonra azar azar ununu eklerken çırpmaya devam ediyoruz.

Klasik kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olacak…

Tavamıza çok az sıvı yağ döküyoruz ve yaydırıyoruz. Bir büyük kaşık harcımızdan alıyoruz ve döküyoruz. Harç kendi kendine yayılacaktır.

İki tarafını da spatul ile çevirerek pişiriyoruz. Tüm harcı bu şekilde bitiriyoruz. Bir kerede iki üç tane yapabilirsiniz.

Arada bir tavayı yağlamayı ihmal etmeyin. Daha sonra tabağa alarak, servise sunuyoruz.

Pankek hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri