Logo

Papaz Yahnisi Tarifi


2 yıl önce
938 kez görüntülendi

Reklamlar

Papaz Yahnisi Tarifi
Bu, en sevdiğim et yemeklerinden biridir. Gerçekten çok lezzetli olur. Arpacık soğan ile çok güzel bir ikili oluşturuyorlar. İnsan yemeğe doyamıyor. Yanına salata ve pilav ile çok güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Yemekli misafir için de çok güzel bir ana yemek olur. Kurban bayramına sayılı günler kala sizlerle bu lezzetli tarifi paylaşmak istedim. İnşallah beğenirsiniz. Kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
30 tane arpacık soğan
10 diş sarımsak
1 kg dana eti (kuşbaşından biraz daha iri doğranmış)
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam yenibahar
Tuz
Karabiber
papaz yahnisi
YAPILIŞI:

Soğan ve sarımsakları soyun, bir kenarda bekletin. Geniş bir tencereyi önce ısıtın, soma eti Kuyun. Hiç su Koymadan karıştırarak kavurmaya başlayın. Kendi saldığı suyu çekince soğan ve sarımsakları da ekleyin.

Soğanlar hafif pembeleşene kadar karıştırarak kavurun.

Tencereye 3 su bardağı kaynar su, sirke, tarçın, yenibahar, karabiber koyun. Tencerenin kapağını sıkıca kapayın. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın.

Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (Arada sırada etin pişip pişmediğini, suyunun kalıp kalmadığını kontrol edin).

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri