Logo

Papaz Yahnisi


3 yıl önce
940 kez görüntülendi

Reklamlar

Papaz Yahnisi
Malzemeleri:

1 kuzu budu, dilimlere bölünmüş (takriben 2 kilogram)
1 kilogram arpacık soğanı
1 çay bardağı kırmızı şarap (sek)
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
İsteğe göre tuz ve karabiber
2 defne yaprağı

papaz yahnisi

Yapılışı:
Et parçalarını 4 çorba kaşığı zeytinyağıyla altlı üstlü kızartırız. Şarapla söndürüp ağır ateşte kendi suyunda 30 dakika pişiririz. Arpacık soğanlarını 4 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirir, ete ilave ederiz. Bir bardak kaynar su, defne yaprağı ve baharatı üstüne ekler, yemeği ağır ateşte etler yumuşayınca kadar pişiririz. Afiyet olsun.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri