Logo

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi


1 yıl önce
1.299 kez görüntülendi

Reklamlar

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi
Bu kıyır kıyır ve çay ile harika giden kurabiyeleri mutlaka yapmalısınız diye düşünüyorum. Emin olun yapıp, sunduğunuz herkes çok sevecek… Özellikle aileniz bayılacak. Yapılışı da pratik. Sizleri yormayacak… Hanımlar günleriniz için tabaklarınızda sunabileceğiniz çok güzel bir kurabiye bu… Ben günlerimde çok sık yapıyorum. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
3,5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 bardak un
ÜZERİNE:
Pudra şekeri
pastane usulu un kurabiyesi
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinimizin üzerine pudra şekerini ekliyoruz ve ellerimizle ezerek karıştırıyoruz. Daha sonra vanilyayı katıyoruz ve bir kaşık yardımıyla krema gibi olana kadar karıştırıyoruz.

Daha sonra nişastamızı ilave ediyoruz. Ununu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru streç film sararak buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra hamurumuzu dört bezeye bölüyoruz.

Böldüğümüz bezeleri elimizle rulo haline getiriyoruz. İstediğimiz boyutta çarpraz kesiyoruz. Tüm bezeleri aynı şekilde yapıyoruz.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine çatal yardımı ile çizikler atıyoruz.

Fırınımızı 160 derecede ısıtıyoruz. Kurabiyelerimizi atıyoruz. Kontrollü olarak üzerini çok kızartmadan pişiriyoruz.

Süre vermek biraz zor çünkü her fırın farklı zamanda pişirebiliyor. Benimkini sorarsanız 20-25 dakikada pişti. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklıkları gidince servis tabağına alıyoruz. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri