Logo

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi


2 yıl önce
697 kez görüntülendi

Reklamlar

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Daha soğuk havalar devam ederken bu tarifi vermeden geçmek istemedim. Pastırmayı almak biraz pahalı olsa da arada alıp, kuru fasulyeyi tatlandırmak gerektiğini düşünüyorum. Üstelik yapımı da sandığınız kadar zor değil… Gayet pratik bir tarif… Yanına bir de tel tel pirinç pilavı ile tadına doyum olmaz.
MALZEMELERİ:
1 bardak kuru fasulye
250 gr. pastırma
Sıvıyağ
1 tane büyük boy soğan
2 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
pastirmali kuru fasulye
YAPILIŞI:
Fasulyelerimizi bir gece önceden suya koymayı unutmuyoruz. Ertesi gün tencereye su koyuyoruz ve süzdüğümüz fasulyeleri atıp, haşlıyoruz. Bu arada pastırmamızın çemenleri varsa temizliyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıp, doğruyoruz. Tenceremizin içine sıvıyağımızı koyuyoruz. Soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra biberleri ilave ediyoruz. Birkaç dakika kavurduktan sonra salçasını ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz. Salçanın da kokusu çıktıktan sonra pastırmaları ilave ediyoruz. Pastırmaları istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz. Ya da bütün olarak atabilirsiniz. Bir iki dakika da bu şekilde çevirdikten sonra haşlayıp, süzdüğünüz fasulyeleri ilave ediyoruz. Üzerini geçecek kadarsıcak su ilavesinden sonra tuzunu ve baharatlarını katıyoruz. Önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri