Logo

Pastırmalı Penne Makarnası


3 yıl önce
889 kez görüntülendi

Reklamlar

Pastırmalı Penne Makarnası

Malzemeleri: 90 ml. sızma zeytinyağı
100 gram doğranmış pastırma
1 adet ince doğranmış iri soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze maydanoz
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
2 adet temizlenmiş ve ince doğranmış dolmalık kırmızı biber
2 adet temizlenmiş ve ince doğranmış dolmalık san biber
1 adet konserve (400 gr) domates, suyuyla beraber
1 adet temizlenmiş ve doğranmış acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru kekik Tuz
2 yemek kaşığı sudan geçirilmiş kapari tuzlama
50 gram çekirdekleri çıkarılmış ve iri doğranmış
500 gram penne makarna
30 gram iri rendelenmiş pecorino veya parmesan peyniri

4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Zorluk derecesi: kolay

pastırmalı penne

Yapılışı:  • Zeytinyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte kızdırın. Pastırmaları içine ekleyerek kahverengine dönene dek yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
• Soğanları, sarımsagı, maydanozu, fesleğeni ve dolmalık biberleri de tavaya ekleyin. Soğanlar ve dolmalık biberler yumuşayıncaya dek 122 yaklaşık 10 dakika kavurun.
• Domatesleri, acı biberi, kekik ve tuzu da içine karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra üzerini örtün ve ve kısık ateşte domatesler dağılana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. – Geniş bir tencereye koyduğunuz kaynar tuzlu suyu yüksek ateşte kaynatın.
• Makarnaları kaynar suda hafif diri kalacak şekilde pişirin.
• Kaparileri ve zeytinleri sosa karıştırın ve 2 dakika daha pişirin.
• Makarnaları süzün ve sosun olduğu tavaya aktarın.
• Yüksek ateşte 1 dakika boyunca karıştırarak ısıtın.

• Üzerine peynir serpiştirdikten Pastırmalı Penne makarnası sıcak olarak servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri