Logo

Patates Dolması Tarifi


2 yıl önce
877 kez görüntülendi

Reklamlar

Patates Dolması Tarifi
Dolmanın her türlüsünü seven bir aile olarak. Hemen hemen tüm sebzelerden dolma yaparım. Her seferinde de sevilerek yenir. Misafirlerime de ikram ettiğim olur ve onlar da çok severler. Hatta bazen birkaç sebzeyi birleştirerek de yapıyorum. Herkes içinden en çok sevdiği dolmayı alıyor ve herkesin istediği oluyor :).
MALZEMELERİ:
1 kg. patates
2 su bardağı sıvı yağ
250 g kıyma
2 adet ince kıyılmış soğan
l yemek kaşığı karışık salça (domates ve biber)
l adet dilimlenmiş domates
Karabiber, tuz
patates dolmasi
YAPILIŞI:
Patatesler yıkanıp soyularak içleri oyulur ve sıvı yağda kızartılıp soğumaya bırakılır.
Patatesler soğurken, kıyma diğer bir tencerede 5 dakika kavrulur. Soğan, salça, karabiber ve tuz eklenerek 3 dakika daha kavrulur.
Kızarmış patateslerin içi bu harçla doldurulur ve tencereye dizilir. Ağızları domates dilim-lcriyle kapatılır. Bir bardak sıcak su ilave edilir, kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
Patates dolması ısıya dayanıklı cam kapta fırında da pişirilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri