Logo

Patates Köftesi


3 yıl önce
2.853 kez görüntülendi

Reklamlar

Patates Köftesi

Çok sıklıkla eski İstanbul’da Rumlar tarafından yapılan bir köfte çeşididir. Çok lezzetli ve meze olarak kullanılır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeleri:
500 gram haşlanmış patates
1 fincan rendelenmiş kaşarpeyniri
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muskat tozu
İsteğe göre tuz ve karabiber

Kızartma için
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı
Galeta unu
Ay çiçek yağı

patates köftesi

Yapılışı: Çukur bir kapta haşlanmış patatesleri çatalla ezerek püre yaparız. İçine rendelenmiş kaşarpeyniri, yumurta sarıları, un, tuz, karabiber ve muskat tozu ilave ederek malzemeyi iyice yoğururuz. Çukur bir kapta 1 yumurta ile 2 yumurta akını iyice çırparız. Uzunca köfteler hazırlayıp önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırır, kızgın yağda kızarttıktan sonra sıcak servis ederiz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri