Logo

Patatesli Kol Böreği Tarifi


2 yıl önce
5.059 kez görüntülendi

Reklamlar

Patatesli Kol Böreği Tarifi
Kol böreği, zordur, ben yapamam çok zaman alır demeyin. Çünkü bu börek hazır yufkadan yapılıyor. Oldukça da lezzetli olan bu böreği ben evde sık sık yapıyorum. Günlerimde de misafirlerime sunduğum oluyor. Hatta evde yemek yoksa akşam yemeği için bile yapabiliyorum. Yanına bol köpüklü ayranla beraber çok doyurucu oluyor.
MALZEMELERİ:
3 yufka
1 su bardağı maden sodası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 soğan
3 patates
1 kabak
2 yumurta
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
patatesli kol boregi
MALZEMELERİ:
Kabak rendelenip suyu sıkılır. Patatesler haşlanır rendelenir. Soğan doğranır tavada sıvı yağda kavrulur, sonra rende kabak katılıp kavrulur. Kabaklar yumuşayınca ocak kapatılır. İçine rendelenmiş patates eklenip soğutulur. Daha sonra karabiber, pul biber doğranmış maydanoz, peynir rendesi, yumurtalar katılır, karıştırılır. İç harcı hazırlanır, maden suyu sıvı yağ karıştırılır. 1 yufka serilir. İçine fırçayla maden suyu ve sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka tam ortadan ikiye kesilir, yufkanın düz kenarına hazırlanan harç yayılır. Rulo sarılır, sonra yağlanmış fırın tepsisine rulo kendi etrafında döndürülerek yerleştirilir, (gül börek şekli) Kesilmiş yufkanın diğer yarısı da aynı şekilde hazırlanır. Tepsideki böreğin etrafına dolanır. Yufkalar bitinceye kadar ayın işlem tekrarlanır. Yufkaların üstüne kalan maden suyu ile hazırlanmış sos dökülür. Önceden ısıtılmış 220 derece
fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır. Pişer pişmez fırından çıkarılır kabarıklığını kaybetmez.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri