Logo

Patlıcan Karnıyarık Tarifi


2 yıl önce
1.601 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcan Karnıyarık Tarifi
Patlıcan bizim aile tarafından çok sevilen bir sebze. Kızartmasını da, zeytinyağlısını da, salatasını da ve tabiki de karnıyarığını da sık sık yapıyorum. Yemekli misafirlerim varsa da onlara da sıklıkla ikram ediyorum. Yanına güzel bir pirinç pilavı ve cacıkla çok güzel oluyor. Genellikle kızartarak fırında yapıyorum. Bir de közlenerek yapılıyor. O da çok hafif oluyor ve köz kokusu ayrı bir tat veriyor. Umarım sizler de dener ve seversiniz.
MALZEMELERİ:
5 tane patlıcan
250 gr. dana kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
2 tane yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
2 tane domates
3-4 tane yeşil biber
karniyarik
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca soyuyoruz ve tuzlu suyun içine atıyoruz. Bu şekilde kara suları çıkacak ve yumuşayacak. Bu şekilde yarım saat kadar beklettikten sonra duruluyoruz ve kağıt havlu yardımıyla kuruluyoruz. Tavamızın içine sıvıyağ koyuyoruz ve patlıcanlarımızı bütün olarak kızartmaya başlıyoruz. Her taraflarını güzelce kızarttıktan sonra kızaranları kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz ve bu şekilde fazla yağlarını aldırıyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin çekirdeklerini alıp, doğruyoruz. Bütün malzemeler hazır olduktan sonra tavamıza az sıvıyağımızı koyuyoruz ve soğanlarımızı ve biberlerimizi atıp, çok az kavuruyoruz. Hemen ardından kıymamızı ekliyoruz ve tek tek olana kadar güzelce kavurmata devam ediyoruz. Kıymamız kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz. Bu şekilde birkaç dakika kavurup, domatesleri ilave ediyoruz. Domateslerimiz de suyunu salıp, çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ardından tuzunu ilave ediyoruz. Altını kapattıktan sonra karabiberini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Yağını bırakan patlıcanlarımızı alıp, tepsiye diziyoruz. Göbeklerini bıçak yardımıyla yarıyoruz. Ve içlerine harcımızı dolduruyoruz. Süslemek için ayırdığımız domateslerimizi yuvarlak yuvarlk doğruyoruz. Biberlerimizi ortadan ikiye ayırıyoruz. Karnıyarıklarımızın üzerlerini bir biber bir de domates dilimi ile süslüyoruz. Bir bardak sıcak suyun içine yaklaşık yarım kaşık salçayı koyuyoruz ve sos hazırlıyoruz. Bu sosu yemeğimizin üzerinde gezdiriyoruz. Ardından sıcak su ilave ediyoruz. Üzerlerini geçmeyecek. 150 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri