Logo

Patlıcan Kebap


3 yıl önce
977 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcan Kebap

Malzemeleri: 
- 1 Kilogram kuzu eti
- 250 gram kuyruk yağı
- 1 kilogram kebaplık patlıcan
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Domates
- Sivri biber
- Kuru soğan
- Lavaş

Yapılışı: Üstü yanı şekilde patlıcanlar iki santim kalınlığında kesilir. Kuzu etinin yağlı but ve boyun aksamı hariç göğüs, kaburga, yumuşak yerlerinden alıp kullanmamız gerekir. Etimizin içerisine yüzde yirmi beş oranında kuyruk yağı katılır. Kuyruk yağı önce kemiklerden ayrılmak suretiyle kıyma bıçakları ile iyice kıyılır. Kuzu etlerimizde bıçak ile kıyılarak kıyma haline getirilir.

patlıcan kebap
Kebaplık kıymamızın içine tuz, karabiber istersek kırmızı biberde koyarak yoğururuz. 60 cm. uzunluğunda kebap şişlerin doğranmış patlıcanlardan bir tane saplanır, patlıcan ve et şeklinde kıyılmış kebaplık etten bir miktar patlıcanın üzerine sıkılarak tekerlek şekline gelinceye kadar sıkılır. Bu şekilde bir patlıcan bir et şişin uzunluğuna göre dizilir. Hazırlanmış mangal veya ocakta köz haline gelmiş kömür ateşi üzerine dizilir.

Ateşe gelen kısım sürekli altlı üstlü çevrilir, kebaplarımız piştiğinde şişten çekilerek kebap tepsisine yerleştirilir, üzeri lavaşlarla kapatılır. Lavaş ısınınca kebap tepsinin üzeri açılır kebabın üzerine ekşi nar sıkılarak sulandırılır. Buğlu buğlu ekmeğe (açık ekmeğin içine patlıcanlardan tutularak içi boşaltılır, elde kalan kabuğu ayrı bir kaba konur. Patlıcanın üzerine pişmiş et sıralandıktan sonra biraz ince tuz ekilir dürüm yapılarak yenir.

Dürüm arasına istersek yeşil biber, domates, kuru soğan da alınır. İsterseniz lavaşta değil tabakta, ekmekte vs. de yiyebilirsiniz.

Not: Domatesleri ve sivri biberleri de kömürde közleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri