Logo

Patlıcan Musakka Tarifi


2 yıl önce
804 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcan Musakka Tarifi
Patlıcan en sevdiğim sebzelerin başında geliyor. Her türlü yemeğini de yapıyorum. Ama ailece en çok sevdiğimiz musakkası. Bazen tencerede yapıyorum. Ama sıklıkla fırında yapıyorum. Çok lezzetli oluyor. Yanına pirinç pilavı ve cacık çok yakışıyor. Ayrıca evde varsa kıyma yerine kırmızı kuşbaşı et veya yine kuşbaşı tavuk eti de kullandığım oluyor. Her türlü de çok lezzetli… Umarım dener ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
4 tane patlıcan
300 gr. dana kıyma
1 tane büyük boy soğan
1 tane büyük boy domates
1 tepeleme yemek kaşığı salça
2 tane yeşil biber
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
ÜZERİNE:
Domates ve yeşil biber dilimleri
patlican musakka
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca soyuyoruz. Daha sonra yuvarlak yuvarlak kesip, tuzlu suya koyuyoruz. Bu şeklilde yaarım saat kadar bekletin ki acı suyu çıksın.

Bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım. Soğanımızı soyup, küçük küpler halinde doğruyoruz. Sarımsaklarımızı da soyup, küçük küçük doğruyoruz. Domatesimizin kabuğunu soyup, küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin tohum kısımlarını alıyoruz ve ince ince doğruyoruz.

Patlıcanlarımızı süzüyoruz ve bir kez de akan suyun altında yıkıyoruz. Daha sonra havlu kağıt üzerine koyarak kurumalarını sağlıyoruz. Tavamıza sıvı yağ koyup, patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Çok yakmayın. Kızarttığımız patlıcanlarımızı bol havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Üzerlerine de havlu kağıt kapatıyoruz ki fazla yağları iyice gitsin.

Patlıcanları kızarttığımız tavamızdaki yağı döküyoruz. Tavanın yağlılığı yeterli olacaktır. Soğanımızı atıp, bir iki dakika çeviriyoruz. Ardından biberlerimizi atıyoruz. Onu da birkaç dakika çevirdikten sonra kıymamızı ilave ediyoruz. Tek tek olana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Domatesi ilave ediyoruz. Tuzunu katıyoruz. Hepsi güzelce pişince altını kapatıyoruz ve karabiber ekliyoruz.

Patlıcanlarımızı fırın kabına altına diziyoruz. Üzerine hazırladığımız harcı yayıyoruz. Onların da üzerine dilimlediğimiz domates ve biberleri koyuyoruz.

Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. 180 derecelik fırına atıp, 15-20 dakika pişirip, fırından alıyoruz.

Sıcak olarak servise sunuyoruz.

Patlıcan Musakka hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri