Logo

Patlıcan Tava Tarifi


9 ay önce
523 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcan Tava Tarifi

Ekmeğinizi bana bana yiyebileceğiniz, çok lezzetli bir patlıcan yemeği var sırada… Hazırlanışı oldukça pratik ve çok güzel… Yanına bol köpüklü, evde yapılmış bir ayran da oldu mu tadına doyum olmuyor. Ayrıca makarnaların üzerine de sos olarak kullanabilirsiniz.

MALZEMELERİ:
2 tane patlıcan
2-3 tane domates
4 tane sivri biber
1 tane küçük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
İsteğe bağlı pul biber
1,5 bardak sıcak su
patlican tava
YAPILIŞI:
Patlıcanlarımızı yıkıyoruz ve ardından alaca soyuyoruz. Küp küp doğradıktan sonra tuzlu suya koyup, bekletiyoruz ki acı suları çıksın.

Bu arada diğer malzemeleri hazırlayalım. Biberlerin tohumlarını alıyoruz ve doğruyoruz. Domateslerin kabuklarınıı soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Sarımsaklarımızı soyup, küçük küçük doğruyoruz. Soğanımızı soyuyoruz ve onu da küp küp doğruyoruz.

Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz ve ardından soğan ile sarımsaklarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Biberlerimizi katıp, kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salçamızı ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Ardından süzüp, sularını sıktığımız patlıcanlarımızı da katıp, kavurma işlemini sürdürüyoruz.

Domateslerimizi katıyoruz. Daha sonra tuzunu ayarlıyoruz. Kullanıyorsak pul biber ekliyoruz. Yaklaşık bir veya bir buçuk bardak sıcak su ilave ediyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ocağı kısık ateşe alıyoruz.

Ara sıra karıştırarak, sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çok sulu olmasına gerek yok. Ama su sebzelerin yumuşaması için yeterli gelmezse biraz daha sıcak su ilave edebiliriz.

Daha sonra altını kapatıyoruz. Biraz dinlendirip, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri