Logo

Patlıcanlı Bıldırcın Tarifi


3 yıl önce
1.421 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcanlı Bıldırcın Tarifi
Malzemeleri:
6 adet bıldırcın
6 adet bostan patlıcanı
2 büyük domates (kalın dilimler halinde kesilmiş)
3 kaşık yağ
İsteğe göre tuz ve karabiber
Kızartma için sıvıyağ

Yapılışı: 
Bıldırcınların tüylerini ateşten geçirdikten sonra yıkayıp kevgirde süzülmeye bırakırız. Ardından yağda hafifçe pembeleştirir, bir tabakta tutarız. Bostan patlıcanlarının kapağını kesip yıkayıp kurular, sıvıyağda hafifçe kızartırız.

patlıcanlı bıldırcın tarifi

Fırın tepsisine bostan patlıcanlarını dizip içini kaşıkla çukurlaştırır, birer bıldırcın oturturuz. Tuzunu ve karabiberini serptikten sonra katı yağı küpler halinde üstüne dağıtırız. Son olarak birer dilim domatesle üstünü kapatarak 180 derecede 1 saate yakın, patlıcan ve bıldırcınlar yumuşayıp karamelleşinceye kadar pişiririz.

Not: Eylül ayında, Çekmece ve Avcılar’daki av sefasından bıldırcın dolu çantalarıyla dönen ava meraklı aile büyüklerinin getirdiği bereketle, patlıcanlı bıldırcın veya domatesli bıldırcın ziyafeti için pazar öğlenleri aile bir araya gelirdi.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri