Logo

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi


9 ay önce
545 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavını genellikle sade veya biberli-domatesli yaparız. Bu gün içine bir lezzet daha katıyoruz. Çok daha lezzetli oluyor. Patlıcan bulgura çok yakışıyor. Hem de tek başına güzelce doyuruyor. Yanına bir de bol köpüklü bir ayran yaparsanız tadına doyum olmaz.

MALZEMELERİ:
2 bardak Pilavlık Bulgur
1 tane soğan
2 tane sivri biber
1 tane domates
3 tane Patlıcan
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
4 bardak su
Tuz
Karabiber
patlicanli bulgur pilavi
YAPILIŞI:
Patlıcanlarımızı yıkıyoruz ve alaca soyuyoruz. Ardından küp küp doğruyoruz. Biraz tuzlu suda bekletiyoruz ki acı suları çıksın.

Ardından süzüyoruz ve bir kez daha yıkıyoruz. Suyunu iyice süzüp, kuruluyoruz. Tavaya sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Patlıcanlarımızı pembeleşen kadar kızartıp, havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. zerlerine de havlu kağıt kapatıyoruz ki fazla yağları gitsin.

Soğanımızı soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Biberlerimizin de tohumlarını alıp, ince ince doğruyoruz. Domatesimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.

Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağ koyuyoruz. Soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Ardından biberlerimizi de katıp, kavurmaya devam ediyoruz.

Ardından salçamızı ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerimizi de katıp, kavuruyoruz. Kızarttığımız patlıcanları da ilave ettikten sonra bulgurumuzu katıyoruz. Biraz çevirip, üzerine sıcak suyumuzu katıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz.

Tenceremizin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Bir kez karıştırıyoruz. Kapak ile tencere arasına temiz bir havlu veya havlu kağıt kapatıp, dinlendiriyoruz.

Ardından sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri