Logo

Patlıcanlı Pilav Tarifi


2 yıl önce
2.347 kez görüntülendi

Reklamlar

Patlıcanlı Pilav Tarifi
Pilav seviyorsanız ve değişik pilavlar yapmak istiyorsanız tam sizlere göre bir pilav tarifi bu… Üstelik çok da pratik. Patlıcan pilava gerçekten çok yakışıyor. Umarım dener ve beğenirsiniz. Bun dan sonra da sürekli yaparsınız. Afiyetle yemeniz dileğiyle…
MALZEMELERİ:
2 su bardağı pirinç

2 adet patlıcan

1 demet dereotu

2 su bardağı su

Tuz

3 yemek kaşığı zeytin yağı

patlicanli pilav

YAPILIŞI:
Pirinç sıcak tuzlu suda 1 saat bekletilip süzülür. Yağ kızdırılır, pirinçler atılır, kavrulur. Patlıcanlar küçük küçük doğranıp kızgın yağda kızartılır. Kavrulmakta olan pirinç üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir, tuz atılır, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kızarmış patlıcanlar, doğranmış dereotu pilavın üzerine eklenir. Kapağı kapatılır, 15 dakika dinlendirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri