Logo

Perde Pilavı Tarifi


3 yıl önce
982 kez görüntülendi

Reklamlar

Perde Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç

4 su bardağı tavuk suyu

2 adet tavuk budu

2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Karabiber ve tuz

Dış Kabuğu İçin:

4 yemek kaşığı yoğurt

Kuş üzümü

Ayrıyeten 100 gram margarin

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Tuz

Aldığı kadar un

Yapılışı: 

Tavuk butlarını haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu pilav için kullanalım. Margarin veya tereyağını bir tencere de eritelim. Yıkayıp süzerek çinkosunu akıttığımız pirinçleri birkaç dakika tencerede kavuralım.

perde pilavı

Tavuk suyunu pirinçlere ekleyin. Yarım yemek kaşığı tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden ocaktan alırın. Pirinçler diri kalsın.

Tavukları didikleyin. Kuş üzümü ve karabiberi ekleyin. Pilavı iyice karıştırın.

Hamurun malzemelerini karıştırarak hamurumuzu kıvam alana kadar yoğurun. Hamurun biri büyük birisi küçük ikiye bölün.

Büyük olanı 3 mm kalınlığında açın ve tencerenize yerleştirin. İçerisine pilavı dökün. Hamurun küçük parçası ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.

İsterseniz tencerenin veya kalıbın dibine badem koyarak perde pilavını daha hoş bir görünüme sokabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri