Logo

Perişan Kurabiye Tarifi


2 yıl önce
3.084 kez görüntülendi

Reklamlar

Perişan Kurabiye Tarifi
İsmine bakıp, bu nasıl kurabiye demeyin. Adını şeklinden alıyor. Tadı çok güzel. Çayların yanında ağızda dağılıyor diyebilirim. Bizim evde çocuklar çok seviyor. İçine bazen fındık, bazen kuru üzüm bazen de damla çikolata koyuyorum çok seviyorlar. Misafirliğe gelen dostlarınız da çok sevecek ve tarifini isteyeceklerdir. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
1 paket margarin
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş fındık
İstenilen miktarda kuru üzüm
1 tane limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
perisan kurabiye
YAPILIŞI:
Margarinimizi oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra karıştırma kabına alıyoruz. Ardından yumurtalarımızı kırıp, margarinle ovuyoruz. Şekerini ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz. Çekilmiş fındık içini, yıkayıp, çöpleri alınmış kuru üzümü ve bir tane limon kabuğu rendesini koyup, harmanlıyoruz. Kabartma tozunu ilave ettikten sonra eleyerek azar azar un eklemeye başlıyoruz. Klasik kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesine devam ediyoruz. İstediğimiz gibi yumuşak bir hamur olduğunda iyice yoğuruyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz ve hazırladığımız hamurdan parçalar koparıp, elimizle hiç yuvarlamadan o şekilde tepsiye diziyoruz. Yani elde ayrıca bir şekil vermiyoruz. İşte adı da burdan geliyor. 180 derecelik fırında kabarıp, pişene kadar tutuyoruz ve daha sonra fırından alıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri