Logo

Peynir Helvası Tarifi


2 yıl önce
1.186 kez görüntülendi

Reklamlar

Peynir Helvası Tarifi
Çok lezzetli bir tatlı… Üstelik yapımı da oldukça pratik. Benim de yeni öğrendiğim bir tarif… Tatlı ihtiyacınızı çok güzel karşılıyor. Canınız tatlı çektiğinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı tarifi… Ayrıca misafirlerinize de sunup, beğeni alabilirsiniz.
MALZEMELERİ:
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
1 su bardağı baklavalık un
2 yemek kaşığı sadeyağ
5-6 adet ince dilimlenmiş, suda bekletilmiş Antep peyniri
Dövülmüş Antep fıstığı
peynir helvasi
YAPILIŞI:
Su ve .şeker yaklaşık 20 dakika kaynatılarak şerbet hazırlanır, 4-5 damla limon suyu ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Bir tencerede un, yağ ile birlikte çok kısık ateşte 10 dakika kavrulduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 5 dakika sürekli karıştırılır.
Helva kıvama gelince peynir süzülerek helvanın üzerine atılır ve tencerenin ağzı kapatılır. 1-2 dakika bekledikten sonra kaşıkla karıştırılır, üzerine Antep fıstığı serpiştirilerek servise sunulur.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri