Logo

Peynirli Çıtır Börek Tarifi


1 yıl önce
1.510 kez görüntülendi

Reklamlar

Peynirli Çıtır Börek Tarifi
Evde çok sık yaptığım çıtır çıtır bir börek bu… Kolaylıkla da yapılıyor. Canımız çektiğinde malzeme de varsa mutlaka kalkar yaparım. Çaya gelen dostlarıma da yapıyorum. Hepsi severek yiyorlar. Çocuklar çok seviyor. Genellikle peynirli yapıyorum. Ama bazen de harcını değiştiriyorum. Patatesli, kıymalı da çok güzel oluyor. Sizler de içini zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
3 tane hazır yufka
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir
Maydanoz
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
1 şişe maden suyu
ÜZERİNE:
Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam
peynirli citir borek
YAPILIŞI:
Öncelikle yufkalarımızı üst üste koyuyoruz ve dört eşit parçaya bölüyoruz. Daha sonra bir parçayı alıyoruz. Margarinimizi bir cezvede eritiyoruz ve ılınmasını bekliyoruz. Ardından sıvı yağ ile karıştırıyoruz. Aldığımız parçaya bu karışımdan iki kaşık sürüyoruz.

Daha sonra parçamızı üçgen olacak şekilde ikiye katlıyoruz. Peyniri ufalıyoruz. Maydanozu yıkıyoruz ve incecik kıyıp, peynirle karıştırıyoruz.

Katladığımız yufkanın geniş kısmına harcımızdan koyup, sarıyoruz. Biraz gevşek sarıyoruz. Tüm parçaları bu şekilde bitiriyoruz.

Daha sonra böreklerimizi maden suyuna batırıp, çıkarıyoruz ve şeklini bozmadan hafif sıkıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu serpiyoruz. Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz ve böreklerimizi atıp, güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Peynirli Çıtır Börek hazır. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri