Logo

Peynirli İrmik Helvası Tarifi


1 yıl önce
853 kez görüntülendi

Reklamlar

Peynirli İrmik Helvası Tarifi
Helva bizim kültürümüzde önemli bir tatlıdır. Daha Osmanlı’dan beri yapılır. Çok da çeşidi vardır. Bizim evde de çok sevilir. Yani canımız tatlı çektiğinde ve evde tatlı yoksa, hemen helva yaparım. Hem yapılışı pratik hem de tatlı ihtiyacını çok güzel karşılıyor. Bu verdiğim tarifte tuzsuz peynir kullanılıyor ve irmiğe çok yakışıyor. Bu helva Hatay yöresinde sıklıkla yapılan bir helva… Çok lezzetli oluyor. Hafif sıcak da yendiğinde muhteşem bir tat. Bu helvayı mutlaka yapmanızı öneriyorum.
MALZEMELERİ:
100 gr tuzsuz taze peynir
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı
dövülmüş antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
peynirli irmik helvasi
YAPILIŞI:
Peynirin sarı suyunun çıkması için 1 saat suda bekletin. Kalın tabanlı bir tencereye yağı ve irmiği koyun. Çok kısık ateşte devamlı karıştırarak irmik pembeleşene kadar yaklaşık yarım saat kavurun.

Ayrı bir tencerede şekerle suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kavrulmuş irmiğin üzerine dikkatlice şerbeti dökeıek karıştırın. (Bu sırada üstünüze sıçrayabilir.)

Devamlı karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Peynirin suyunu süzün, incecik kıyın. Helvaya ilave edin. Peynir tel tel oluncaya kadar karıştırın. Ateşten alın. Kapağını örtün. 20 dakika kadar demlendirin.

Üstüne antepfıstığı serperek ılık ılık servis yapın.

Peynirli İrmik Helvası hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri