Logo

Peynirli Pankek Tarifi


1 yıl önce
1.095 kez görüntülendi

Reklamlar

Peynirli Pankek Tarifi
Sabah kahvaltılarınız için, çok pratik ve çok lezzetli bir hamur işi tarifimiz var sırada… Gerçekten çok lezzetli oluyor. Pankeki genellikle tatlı şekilde tüketiyorduk. Bir de peynirlisini deneyin. Pişman olmayacaksınız. Özellikle çocuklarınız çok sevecekler. Sadece kahvaltılarınız için de değil, misafirleriniz içinde çayın yanında çok güzel atıştırmalık olacaktır.
MALZEMELERİ:
2 yumurta
1 bardak süt
1,5 bardak un
1 bardak beyaz ve kaşar peyniri karışık rendesi
Maydanoz (isteğe bağlı)
Tuz
peynirli pankek
YAPILIŞI:
Karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz. Mikserle çırptıktan sonra üzerlerine sütümüzü ekleyerek, çırpmaya devam ediyoruz.

Daha sonra unumuzu katıyoruz. Peynirlerimizi rendeleyip,ilave ediyoruz. Maydanozumuzu yıkıyoruz ve incecik kıyıp, koyuyoruz.

Tuzunu ayarladıktan sonra çırpmaya devam ediyoruz. Teflon tavamızı çok az yağlıyoruz. Kızdıktan sonra bir kaşık harcımızdan alıyoruz ve tavaya bırakıyoruz. Kendisi yayılacaktır. Hafif kaşığın arkası ile yuvarlak şeklimizi veriyoruz.

Her iki tarafını da güzelce pişirip, tabağa alıyoruz. Tüm harcımızı bu şekilde bitiriyoruz. Arada tavayı çok az yağlamayı ihmal etmeyin.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Peynirli Pankeklerimiz hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri