Logo

Peynirli Poğaça Tarifi


2 yıl önce
3.717 kez görüntülendi

Reklamlar

Peynirli Poğaça Tarifi
Çocuklarınızı okul dönüşü lezzetli bir poğaça ile karşılamak isterseniz tam sizlere göre bir poğaça tarifi var. Ya da çaya misafiriniz gelecek ve yanında birşeyler vermek istiyorsunuz. Gerçekten çok lezzetli ve kıtır kıtır olan bir poğaça bu… Pazar kahvaltıları için de çok işinize yarayacak bir tarif.
MALZEMELERİ:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 bardak az sıvıyağ
1 bardak yoğurt
2 tane yumurta (sarıları üzerleri için ayrılacak)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
300 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
ÜZERİNE:
Çörek otu
peynirli pogaca
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarinimizi yoğurma kabına alıyoruz. Sıvıyağ ve yumurta aklarını da koyup, iyice eziyoruz. Ardından yoğurdumuzu da ekleyerek yoğuruyoruz. Kabartma tozu ve ve tuzunu ekleyerek devam ediyoruz. Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yani kulak memesi kıvamında olacak. İç harcı için peynirimizi bir çatal ile ezip, ufalıyoruz. Maydanozumuzu yıkıyoruz ve incecik kıyıyoruz. Peynir ve maydanozu bir kapta harmanlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucumuzun içinde açıyoruz. Hazırladığımız harcı ortasına koyup, bir tarafını diğer tarafının üzerine katlayıp, kenarların yapıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Bütün hamur bittikten sonra ayırdığımız yumurta sarılarını çırpıp, poğaçaların üzerlerine sürüyoruz. Çörek otu serpip, 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri