Logo

Pilavlı Tas Kebabı Tarifi


2 yıl önce
1.228 kez görüntülendi

Reklamlar

Pilavlı Tas Kebabı Tarifi
Tas kebabını genellikle sade tencerede yapanlardandım. Fakat aslının bu olduğunu yeni öğrendim. Zaten adı da oradan geliyormuş. Yaptım ve ailece çok sevdik. Bundan böyle yemeğe misafirlerim olduğunda da bu şekilde sunacağım. Çünkü öncelikle görselliği çok güzel. Arkasından tadı da güzel olunca tam bir misafir yemeği oluyor.
MALZEMELERİ:
500 gr. kuşbaşı et
1 soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı pirinç
Su
pilavli tas kebabi
YAPILIŞI:
Pirinçler tuzlu kaynar suya koyulur, ıslatılır. Kuşbaşı etler haşlanır. Haşlanmış etler çukur bir kaba alınır, üstüne soğan sarımsak, tereyağı, salça, tuz, karabiber ekilir, iyice harmanlanır. Kenarları yüksek bir pilav tavasına etlerin bulunduğu kase ters çevrilir. Üstüne bir ağırlık koyulur. Etlerin haşlanmış suyu tavaya koyulur, kaynatılır. Su kaynayınca yıkanmış pirinçler ilave edilir. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar tutulur. Pilav suyu çekince ortasındaki çukur kap alınır tavanın ağzı kapatılır pilav dinlenir. Servis edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri